323629534_698914121866364_1481719489523744596_n

Искра Кратункова

МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ ЗА МРЕЖОВИЯ МАРКЕТИНГ


- МЛМ е пирамида.

- Пирамида е дотолкова, че като си нарисувате мрежата от потребители, да, има пирамидална форма. Това се отнася до всяка бизнес структура с повече от двама служители. Това, от което хората масово се притесняват, и с право, са финансовите пирамиди. В този смисъл - МЛМ НЕ е пирамида.


- Този, който е най-отгоре в структрурата, печели най-много?

- Това е вярно, само ако този, който е най-отгоре, работи най-много. Т.е. не разчитайте, че ще си съберете хора, които да ви вършат работата и вие ще получавате пари наготово без да правите нищо. Ако спрете да работите, съвсем скоро ще спрете и да получавате пари. Напълно е възможно човек, който е под вас в структурата, да печели повече пари от вас.


- МЛМ е загуба на време и на пари.

- Времето, инвестирано в МЛМ, винаги дава резултат. Финансовата инвестиция в МЛМ е минимална. Особено ако трябва да се сравни с обикновена бизнес инвестиция, в която бихме вложили доста сериозна сума, време и задължителни ежемесечни разходи.


- МЛМ дистрибуторите са нахални и агресивни и само искат да вземат на хората парите.

- Че има такива, вярно е. 🙂 НО!  В основата си МЛМ има за цел всеки, който желае да ползва продукти, да си направи лична регистрация и да си бъде сам дистрибутор, за да може всички потребители да са с равни права. Точно за да се избегне моментът с "тоя ме гледа като касичка". в крайна сметка, навсякъде всичко се плаща - в магазина, в аптеката, в театъра, във фризьорския салон. Навсякъде си плащаме и все някой печели. Това, което различава МЛМ от обикновения маркетинг, е, че МЛМ дава възможност на всеки да печели. Т.е. ако сте доволни от даден ресторант и го препоръчате на всичките си приятели и те отидат да вечерят там, печалбата си остава за ресторанта. Докато в МЛМ всеки, който препоръчва, може да печели. Така или иначе еждедневно препоръчваме услуги или продукти, от които сме доволни. Не е ли хубаво да ни се плаща за това?

И всъщност, това, което ние, дистрибуторите на Аквасорс разпространяваме, е информацията за компанията. Продукти всеки може да си закупи директно от компанията с лична регистрация, направена чрез нас. - Как се печели от мрежов маркетинг?

Начините са два.

1. Чрез продажба на продукти на клиентска цена.

2. Чрез създаване на мрежа от доволни потребители, които са ни се доверили относно продуктите.


- МЛМ продуктите са скъпи.

- Да, скъпи са за крайни клиенти. Компанията обаче дава възможност да ги купуваме на по-ниска цена, а и в един момент даже може и безплатно да ни излизат. А скъпо и евтино са малко относителни понятия и е въпрос на приоритети.- Дистрибуторите на тия продукти са с "промити мозъци".

- Пф! Ма боже! Аз и детето ми да сме здрави, пък нека съм промит мозък колкото си искате.- Трябва много време, докато се постигне успех в тая работа.

- Не, не време. Трябва много труд. Всички започват от нулата. Без значение е от кой на какво ниво в живота си е, в работата с Аквасорс всичките тръгваме от "потребител/дистрибутор". И оттам нататък всичко зависи от нас. Някои успяват за година, някои за 5, други за 10. Някои се отказват още в началото. Всички обаче сме с равен старт и времето няма значение.- Трябва много да продаваш, за да печелиш от МЛМ.

- Ами, всъщност даже не е нужно чак толкова да продаваш. А като говорим за продажби, в кой бизнес не трябва да продаваш, за да печелиш? Всеки бизнес зависи от продажби и клиенти. Тук обаче това, което продаваме ние като дистрибутори, е информацията. И даваме възможността на всеки, който иска, да започне да получава доходи по същия начин като нас. 


- Това не е за мен.

- Кое? Да споделяте за продукти, от които сте доволни ли? Че ние го правим всеки ден за всичко. Само че не печелим пари от това. Препоръчваме ресторант, услуга, шампоан, книга, защото сме доволни. С разликата, че печалбата отива само при ресторанта/магазина/този, който предлага услугата.


- Аз не мога да продавам.

- Идеално. Защото и да можете, в МЛМ това умение няма да ви е много от полза.- Справедлив ли е мрежовият маркетинг и защо?

- Категорично да. Защото е достъпен за всекиго. Всеки има възможността да се възползва. Остават обаче само трудолюбивите и упоритите. Няма конкуренция - всеки си привлича своите клиенти и партньори, всеки отива при своя дистрибутор и спонсор. Няма наши и ваши. 🙂 Печели се толкова, колкото полезна работа си свършил. Без значение е на кое ниво си, колко хора имаш под себе си, кога си започнал. Заплащането е справедливо според ефективно свършената работа. Възможно е човек по-надолу в структурата да печели повече от някой, който е нагоре.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *